Hem till Östergötland.

Idag tar jag och Björn bussen hem till Östergötland. Vi ska bara stanna över helgen. Svenska Kyrkans Unga har årsmöte på söndag som jag styr med eftersom jag är ordförande så därför åker vi hem. Vi ska, för ovanlighetens skull, ta Swebus hem. Vi vågade inte beställa tågbiljett eftersom det varit massa krångel med tåget mellan Uppsala-Norrköping den här veckan.

Igårkväll blev jag klar med mitt miniprojekt. Det blev ett par raggsockar till systeryster. Hon sliter ut dom väldigt fort.

Möster: Järbo's Klassiska raggsockor i Mellanraggi
Stickor: strumpstickor nr 3
Garn: Järbo's Mellanraggi

Åh, idag fick jag min person i Sockgarnsbytet! Det ska bli roligt att skicka iväg något, och att få något tillbaka. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska skicka, men jag har en liten aning...kanske :)

Bokrea.

Idag var vi på bokrean, jag och Björn. Det var inte så mycket att ha, mest deckare och kokböcker. Men jag hittade två böcker på rean, en om Janis Joplin och en om Jimi Hendrix. Jag hittade också två böcker som inte var på rean :) Två stickböcker som jag är nöjd över. Jag har inte hunnit bläddra så mycket i dom än, men det verkar vara två bra stickböcker.


 

Efter rean gick vi också fikade på Storken. Dom har enormt stora bakverk. Jag höll på och spy efter min biskvi :p

Blockning.

Just nu håller jag på och blockar min linsjal. Tänk att jag som har stickat i hela mitt liv aldrig någonsin har blockat något! Så eftersom det är första gången jag blockar något så blev sjalen lite sned och ojämn men det gör inget. Det kan ju inte vara perfekt första gången!


Nu ska jag fortsätta på mitt miniprojekt.

Zauberball.

Här kommer lite bilder på garnet min mamma köpte till mig igår på Yll o Tyll.

Ett nystan Crazy Zauberball. Det är ett garn jag har sneglat på länge, men jag har varit för snål för att köpa det. Men igår slog jag till (när mamma betalade :p). Det ska nog bli ett par fingervantar. '
Är det någon som har tips på mönster?


Jag köpte lite mer Alpacagarn till min kofta, så nu tror jag att det ska räcka till hela koftan.


Och så köpte jag lite bomullsgarn. Jag kanske virkar ett par till möss av det här...


Familjebesök.

Idag har mamma och pappa och syskonbarnen varit här på besök. Det var väldigt roligt att dom äntligen kom hit nu! Vi gjorde inte så mycket direkt...åt mat, fikade, spelade Mario Kart med syskonbarnen. Jag, Björn och mamma åkte ner på stan en kortis. Jag ville mest visa henne den fantastiska garnbutiken Yll o Tyll, eftersom mamma också stickar en del. Mamma var snäll nog och köpte garn till mig för 400 spänn (!!). Bilder på garnerna kommer imorgon, det är så dåligt ljus nu.
Dom åkte hem för en timme sedan ungefär och tog med sig katterna hem. Dom ska bo där ända till påsk! Vi kommer ju hem i helgen och sedan i mars ska jag bo hemma i Östergötland i två veckor och de två helgerna efter det kommer vi dit igen. Så det var lika bra att dom följde med hem nu så dom slipper åka fram och tillbaka så mycket. Dom trivs ju bra hemma hos mamma och pappa också. Mer utrymme att springa runt på och så kommer pappa väldigt bra överens med katterna. Så det känns lugnt. Men jag saknar dom redan! Och så är jag lite orolig för hur bilresan går. Sotis får ju panik ibland och klöser sönder sina klor men det har blivit bättre de senaste bilfärderna. Men man är lite orolig eftersom jag själv inte är där. Jag vet ju hur jag ska göra för att lugna honom, men det ordnar sig nog. Haha, det är ju tur att jag aldrig ska ska skaffa några barn, jag skulle ju aldrig kunna åka ifrån dom :p

Åh, imorgon börjar bokrean! Jag och Björn ska dit redan på förmiddagen tror jag. Jag ser fram emot det väldigt mycket. Men jag måste komma ihåg att inte köpa böcker bara för att dom är billiga, jag måste faktiskt vilja ha dom riktigt mycket och använda dom! Jag får jag lätt lite shopoholic-problem på bokrean :p Men imorgon är jag mest ute efter bra pyssel böcker. Kanske någon stick- eller virkbok? Men också lite skönlitteratur såklart. Det finns ju ett par "rock-böcker" som jag har tittat lite på. Vi får se vad som finns.

Nu ska jag titta vidare på skidstafetten!


Miniprojekt.

Jag har påbörjat ett litet miniprojekt för att slippa undan mormorsfilten, haha. Jag hoppas på att ju mer jag stickar/virkar något annat desto mer vill jag faktiskt virka på filten igen och inte göra det bara för att jag måste. Så ni har jag inlett ett ministickprojekt med ett garn jag aldrig arbetat med förut, men med ett mönster som jag kan utan- och innantill.

Kan ni gissa vad det ska bli? ;)

Idag kommer mina föräldrar och syskonbarn hit över dagen och ska hälsa på. Det ska bli roligt. Mina föräldrar har inte varit här sedan vi flyttade hit i augusti och syskonsonen har aldrig varit här. Systerdottern har däremot varit här tre gånger tror jag. Synd att ingen av mina systrar kommer med. Den ena jobbar och den andra har ögoninflammation tror jag pappa sa. Men vi kommer ju hem i helgen.

Studier!

Idag ska jag ta tag i mina studier. Man kan säga att jag har legat lite på latsidan den senaste tiden. Jag håller på och läser Samhällskunskap A just nu och det är ju faktiskt både roligt och intressant så det ska väl inte vara så svårt att lägga lite energi på det. Det jobbigt är ju att faktiskt sätta sig ner med boken och läsa, men när det väl är gjort är det inga problem. Så nu ska jag göra det. Önska mig lycka till ;)

Mormorsfiltsvirkning.

Jag sitter här i kökssoffan med en köttfärslimpa i ugnen och virkar på min mormorsfilt. Just nu känns det mest som att den aldrig kommer bli klar! Men det går framåt, trots att det inte känns så.
Såhär ser den ut nu:

Nu är den cirka 87x87 cm stor.

Haha, ibland när jag läser vad jag har skrivit så känner jag mig som en pensionär :p

Tråkmåndag.

Idag känner jag mig lite dyster och nere... Min syster och systerdotter skulle komma hit idag och stanna tills imorgon, eller systerdotter skulle stanna ända till onsdag och sova över här en natt utan mamma. Men så blev det inte. Igår ringde syster och berättade att multiremmen på bilen hade gått rakt av så hon kommer ingenstans. Suck. Men vi skulle höras idag och se hur det blir, om dom kommer imorgon istället. Jaja...mamma, pappa och syskonbarnen kommer hit på Onsdag, över dagen, i vilket fall. Då har systerdotter förhoppningsvis med sig sitt skumgummihoppahagepussel så jag kan blocka min linsjal.

Idag vägrar jag att gå ut från lägenheten. Det är -20 grader ute! Solen skiner ju i och för sig, men jag vägrar! Jag tänker sitta här inne  kökssoffan och virka på min mormorsfilt, plugga och titta på Kvinnofängelset.

Sockgarnsbyte.


Nu har jag precis anmält mig till sockgarnsbytet! (klicka på bilden ovan). Det ska bli spännande att skicka sockgarn till något främmande och få något tillbaka.
Jag har läst om sånt här garnbyte förut i andra stickbloggar. Det verkar så roligt att få ett paket på posten med garn som någon annan har gått till affären och köpt till mig, eller hittat i någon vrå hemma, och sedan faktiskt besvärar sig med att gå till posten och skicka iväg det!
Nu måste jag bara komma ihåg och skicka iväg garnet själv också...och hitta något fint jag kan skicka!

Linsjalen!

Imorse stickade jag klart min röda linsjal. Jag är ganska stolt faktiskt eftersom det är min första sjal, konstigt nog. Jag är dessvärre inte blockat den än, men det får bli ett framtida projekt.

Jag blir alltid så bra på bild :p


Ni får ha lite överseende med att sjalen sitter lite snett :)
Åh, förresten, mössan jag har på mig är min
dragspelsbasker. Så ser den ut på huvudet :)

Men visst blev sjalen ganska bra? Jag är nöjd, och stolt :)

Mönster: Svarta Fåret, Hålmönstrad sjal, 901-169
Stickor: nr 10.
Garn: Marks & Kattens lingarn.


OS-stickning.

Just nu håller jag på och laddar inför OS-sändingarna. Ikväll är det skidskytte, både damer och herrar och Alpint. Hoppas Anja kan starta ikväll! Det är lite jobbigt att sändningarna krockar med varandra. Men för att inte missa något så kör vi Alpint på livsändningen på svtplay och skidkyttet på tvn. Nördigt, jag vet :p Och samtidigt ska jag sticka på den där linsjalen så den blir klar någon gång! Så det kommer vara full rulle från 18:30 till tolv inatt.

Dålig dag.

Igår var en riktigt dålig dag! Jag gick mest runt här hemma och kände mig nedstämt och bedrövlig. Jag får inte så mycket gjorde då utan går mest runt och suckar och gnäller. Och mitt i allt det där bestämde jag mig för att se på störtloppet eftersom jag verkligen gillar Anja Pärsson. Men så totalkraschar hon och jag blev bara ännu mer nedstämd. Det var nästan så jag började gråta när hon körde ur. För det första så såg det himla otäckt ut och för det andra så tyckte jag så synd om Anja. Det gick ju så bra! Hon hade fått ett OS-silver om det här inte hade hänt. Tråkigt. Hoppas bara att hon är okej så hon kan fortsätta köra.

Men idag är en ny dag...kanske en bra dag?

Linsjal och Alpacakofta.

Idag när jag var nere på stan så gick jag in till Garnspecialisten och hittade mönstret som jag hade tappat bort. Jag måste pausa lite från den (just nu) ytterst tråkiga mormorsfilten så ikväll har jag påbörjat min linsjal, äntligen. Efter att ha påbörjat sjalen och sedan repat upp fyra gånger så är jag äntligen igång med rätt antal maskor och så! Det är faktiskt min första sjal någonsin. Jag lärde mig sticka vid åtta års ålder och har aldrig i hela mitt liv stickat en sjal. Jag har stickat både vantar, sockar, mössor och en tröja men aldrig en sjal. Märkligt, men nu ska det bli ändring på det.

Det här är mönstret och garnet till sjalen.

Jag var också inne i den andra garnbutiken här, Yll o Tyll, där jag hittade ett lila Alpaca-garn som ska bli en kofta framöver. Jag ska bara sticka klart linsjalen och virka klart mormorsfilten först ;)
Här finns mönstret till koftan.

Här är garnet till koftan. Det räcker ju såklart inte med fyra nystan men jag hade inte råd att köpa fler just nu. Jag får väl hoppas på att det inte är några färgskillnader när jag köper fler nystan...

Semelfika.

Idag har jag varit nere på stan och semelfikat på Storken med Björn, Fredrik och Erik. Det var riktigt trevligt, trots att Erik hånade speedway ;p
Jag måste tipsa er alla att gå till caféet Storken om ni är i Uppsala. Det ligger vid busstorget mitt i stan. Inte så billigt, men himla trevligt café!

Åh, jag har glömt visa upp mina fina tulpaner som jag fick av Björn i söndags. Jag blev så glad för jag får typ aldrig blommor av Björn. De första typ tre åren fick jag det på årsdagen men de senaste åren har vi knappt firat den. Den 5 mars har vi varit tillsammans i sex år, då kanske jag får massa blommor som kompensation, haha :p



OS.

Idag har jag mest tittat på reprisen av nattens OS-sänding. Det som var mest intressant var skidskytte, puckelpist och konståkningen. Jag älskar konståkning! Jag vet inte vad hoppen heter eller förstår alla regler men det är så fint att titta på!
Samtidigt som jag tittade på OS så har jag virkat på mormorsfilten. Det börjar bli lite tradigt att virka på den nu, det tar ju så lång tid! Jag tänkte här ikväll att jag skulle ge mig på att sticka en linsjal från Svarta Fåret (som den här) som omväxling men jag hittar inte mönstret. Jag har letat i säkert en timme här hemma men det är borta! Så jag får väl köpa ett nytt, hoppas någon av garnaffärerna här i Uppsala säljer det.

Snart ska jag sätta igång med maten så vi kan äta så fort Björn kommer hem från träningen. Jag är hungrig redan nu!!

Inglorious Basterds.

Det blev Inglorious Basterds igår. Vilken fantastisk film! Tarantino slutar aldrig att imponera! Den borde ni alla se. Tarantino har förmågan att locka fram det sjuka i en. Man sitter där i soffan och hoppas på att dom ska döda nazisterna. Det är med blandad äckelförtjusning man sitter där. Men det var en fantastisk film som ni alla borde se! Ingen går upp mot Quentin Tarantino, så är det bara

Idag ska jag plugga lite. Det börjar bli dags för det nu... Men först ska jag äta frukost!


Röjardag.

Idag har vi haft en röjardag här hemma. Björn har städat sovrummet och jag har diskat, lagat piroger och städat köket. Vardagsrummet får bli en annan dag :p
Ikväll ska vi hyra film och äta gott för att "fira" Alla Hjärtans Dag. Just nu står det mellan filmerna Inglorious Basterds och Flickan som lekte med elden. Vad tycker ni? Har ni några förslag?
Nu ska jag vila lite. Jag har fortfarande lite huvudvärk...

Melodifestivalen.

Jaa, Melodifestivalen var ju inte så mycket att hurra över...som vanligt. Jag gillade Orsa Spelmän, mest bara för att Kalle Moreus är så liten och söt...och för att jag tycker om folkmusik i viss mån.
Efter Melodifestivalen var det dags för OS, damernas skidskytte. Det var spännande. Det gick tyvärr ganska dåligt för både ACO och Helena Jonsson. Men det är faktiskt ganska spännande med skidskytte. Det och konståkning är det jag är mest intresserad av i vinter-OS.
Nu ska vi gå och lägga oss, alldeles för sent. Imorgon måste jag försöka plugga en del...

Ja, förresten. Jag virkade lite på filten men det känns som att jag inte kommer någonstans. Filten mäter cirka 60x60cm nu så varje varv tar en evighet. Det är lite tråkigt då... Men det går framåt, sakta men säkert.

Melodifestivalen.

Jaa, Melodifestivalen var ju inte så mycket att hurra över...som vanligt. Jag gillade Orsa Spelmän, mest bara för att Kalle Moreus är så liten och söt...och för att jag tycker om folkmusik i viss mån.
Efter Melodifestivalen var det dags för OS, damernas skidskytte. Det var spännande. Det gick tyvärr ganska dåligt för både ACO och Helena Jonsson. Men det är faktiskt ganska spännande med skidskytte. Det och konståkning är det jag är mest intresserad av i vinter-OS.
Nu ska vi gå och lägga oss, alldeles för sent. Imorgon måste jag försöka plugga en del...

Ja, förresten. Jag virkade lite på filten men det känns som att jag inte kommer någonstans. Filten mäter cirka 60x60cm nu så varje varv tar en evighet. Det är lite tråkigt då... Men det går framåt, sakta men säkert.

Däckad.

Idag har jag legat däckad i soffan hela dagen. Jag vaknade med en enorm huvudvärk och yrsel imorse och den har hållt i sig hela dagen. Nu har det, tack och lov, blivit bättre.
Snart ska jag och Björn äta hemmagjord pizza med paprika och tonfisk och titta på Melodifestivalen. Det kommer säkert bli lika pinsamt som förra gången, suck. Förhoppningsvis orkar jag virka lite på filten så jag slipper titta så intensivt på tvn :p

Control.

Igårkväll såg jag filmen Control på SVT2. En fantastisk film om det fantastiska bandet Joy Division och deras fantastiska sångare Ian Curtis. Filmen berörde mig verkligen. När den var slut ville jag bara gråta för allt var så sorgligt och tragiskt. Men den var fantastiskt. Titta på den!!
Jag funderade lite igårkväll efter filmens slut... Varför dör alla storheter? Ian Curtis, Curt Kobain, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Heath Ledger, Marilyn Monroe osv. Skulle dom betraktas som storheter om dom inte hade dött på så tragiska sätt?

Framsteg.

Jag gör framsteg med filten. Den blir större, även om det inte känns som så när man håller på och virkar på den. Det tar cirka 40 minuter att virka ett varv nu, så det tar lite tid. 

Bilderna är inte så ljusa i verkligheten som dom är på bilden, det är bara blixten som förstör allt.
Som ni ser så fortsätter den att vrida sig. Är det någon som vet varför och vad man kan göra åt det? Hjälp!

Garninköp.

Idag har jag varit duktig och gått ner till stan och tillbaka. Det tog en timme ungefär. När jag var nere på stan köpte jag lite mer garn till min mormorsfilt.

Jag använder mig av Järbos Fuga och Svarta fårets Jubileumsgarn. Dom har ungefär samma tjocklek och är ganska billiga.
Vi får se om det kommer någon bild på hur filten ser ut i nuläget ikväll eller imorgon.


Onsdag.

Idag har det inte hänt så mycket, igen. Jag har mest virkat på min filt och tittat på Kvinnofängelset. Det går framåt med filten, sakta men säkert. Nu har jag kommit så pass långt att varje varv känns som en evighet! Jag måste ju passa på nu, jag fick en avi om att min bok har kommit så imorgon ska jag gå och hämta den på posten. Då blir det inte lika mycket tid till handarbete längre. Jag har insett att det är en ganska tung kurs nu med stora studieguider.
Björn är iväg på träning nu och jag ska snart sätta igång och göra lasagne så den är klar när han kommer hem. Sen ska vi sova hoppas jag! Björn väckte mig kvart över sju imorse när han skulle gå upp. Tack för den!
Nej, nu ska jag göra något vettigt. Först virka och sedan göra lasagne!

Mormorsfilt.

Idag har jag mest virkad på min gigantiska mormorruta, min filt alltså. Det är rätt skönt att man lär sig mönstret ganska fort utantill. Passar mig perfekt så jag kan titta på Kvinnofängelset samtidigt :) Tyvärr så har mittenrutorna blivit lite vridna, men det spelar inte så jättestor roll egentligen.
Såhär långt har jag kommit nu:

Jag inser nu att det här är ett evighetsprojekt :p

Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi har varit en sväng till Ica och handlar och hämtat paket till Björn. Jag passar på att inte göra så mycket nu medan jag väntar på min kursbok. Den kommer nog här i veckan. Från och med igår så har jag börjat läsa Samhällskunskap A. Och ja, just det. Min munta igår gick jättebra :)

Mullvadsgriselefant!

Här kommer en bild på min mullvadsgriselefant. Den är inte så vacker direkt :p
Här kan ni hitta mönstret!

Jag insåg försent att jag hade för tjockt garn en för stor virknål, och att jag hade vänt bitarna åt fel håll. Men det är sådant som kan hända. Övning ger färdighet!
Nu under eftermiddagen har jag övat på att virka mormorsrutor. Så nu har jag bestämt mig för att göra en pläd som är en gigantisk mormorsruta. Jag vet inte om det går att göra så men man måste ju testa!

Händelselöst.

Den här dagen har varit totalt händelselös, för mig. Björn har haft lite vänner här och dom har spelat i rollspel i vardagsrummet från klockan ett tills för någon halvtimme sedan. Detta innebar då att jag blev förpassad till köket. Inte mig emot nu när vi har en sådant skön kökssoffa, men jag har inte haft så mycket att göra. Jag har virkat klart alla delarna till min elefant, tittat på ett antal avsnitt på Kvinnofängelset, tittat på ett avsnitt av Mästarnas mästare och tittat på två avsnitt av Blåsningen. Och så lagade jag en uppskattad wok med nudlar till hela gänget. Så det har varit en ganska meningslös dag idag, men ändå rätt skönt att inte behöva göra så mycket.

Imorgon har jag min muntliga examination i Historia B. Jag är lite nervös faktiskt...

Känslostormar.

Nu har vi varit två trappor ner och tittat på Melodifestivalen. Vilket skämt Dolph Lundgren är!! Om det är honom mina tv-lincenspengar går till så vägrar jag betala den i fortsättningen!!!

Den här gamla vännen jag skrev om för ett tag sedan rör upp ganska mycket känslor just nu. Både bra och dåliga. Det är enorma känslostormar just nu. Ibland är jag arg, ibland ledsen, ibland fundersam. Ibland undrar jag hur det skulle ha varit om det inte blev som det blev. Ibland saknar jag vännen som fasiken!! Just nu gör jag det... Vi hade en så intensiv vänskap, som betydde allt för mig. Den har inte funnits där sedan jag var 16-17 år. Det är säkert 4-5 år (minst) sedan vi pratades vid senast. Det känns som att jag plötsligt har blivit 15 igen. Jag upplever allt som jag upplevde då, och det är skitjobbigt. Men jag kommer alltid att älska vännen, alltid, även om 50 år och vi inte har hörts av på 49 år. Vännen var någon som alltid ställde upp och alltid fanns där. Jag är evigt tacksam.

Brödbak.

Idag har jag ägnat hela dagen åt att baka bröd. Det blev gramhamslimpor och Havrerutor. Jag hittade recepten här.





Annars bjuder kvällen på Melodifestival nere hos Lars och A-S.

Fredagstradition.

Snart kommer Anna hit. Då blir det tacos, Lets Dance och På Spåret. Efter ett antal fredagar utan Anna så återinför vi vår fredagstradition!

Idag har det inte hänt mycket alls. Jag har virkat en hel del, vad det blir får ni se sen. Och så har jag dödat min rygg genom att diska i 1,5 timme. Det plus att vi bar hem all mat på ryggen igår gör att min rygg värker och har sig enormt mycket nu. Det känns som att något sticker in 15 knivar i ryggen på mig och vrider om. Så känns det, hela tiden!

Nu ska jag duscha så Anna slipper svimma när hon kommer :p

Manne Mus.

Och nu har Molly fått sig en bror, han heter Manne!


Här är dom tillsammans.

Willys.

Idag har jag och Björn gått till Willys för att handla. Det tar 40 minuter dit och tillbaka. Det var inget problem, men att bära hem minst 10 kg mat på ryggen i en ryggsäck var ett stooort problem! Vilken misstag! Min rygg och mina axlar är döda nu. Jag borde ha förstått bättre, jag vet ju att jag har en kass rygg. Men vad gör man inte för att få hem lite mat? Sedan dess jag har mest suttit i soffan och tittat på Kvinnofängelset och vilat ryggen.
Nu ska jag fortsätta virka. Kanske kommer det ett resultat redan ikväll...

Godmorgon!

Nu har jag vaknat till liv, eller ja, för en halvtimme sedan. Jag är inte alls glad över det. Jag hade gärna sovit ett par timmar till. Jag känner mig död.
När jag kom ut i vardagsrummet här imorse och skulle tända lampan så dog den. I början av veckan dog den i hallen också. Jag börjar inse att vi måste gå och handla idag. Det börjar bli tomt i både kyl och frys också. Och alla lampor är döda. Just nu står det en skrivbordslampa på golvet i hallen så vi slipper famla i mörkret. Suck. Tänk om man hade bil, då hade det inte varit så jobbigt att åka och handla. Nu måste man gå en eivghet om man inte vill handla på dyr-Ica.

Nu jag ska fortsätta virka på Mollys kompis.


Nytt virkprojekt.

Idag har jag påbörjat ett nytt virkprojekt: en till mus. Molly måste ju få en kompis! Det är vad jag har hållt på med sedan klockan sju imorse då Björn väckte mig när han gick upp. Det tar ganska lång tid för mig att virka alla delar. Jag har inte fått till det riktigt än. Men övning ger färdighet sägs det ju :)

Molly Mus.

Igår virkade jag klart min första mus, Molly. Hon är lite sned och ojämn men det kan ju vara sött :p
Jag är faktiskt lite stolt över att jag har gjort henne!! :)


Jag använde mig av Ulligagulligasaker's mönster för trädgårdsmus. Det var jättelätt att förstå även för mig som håller på och lär mig fortfarande.

Virkprojekt.

Jag håller ju på och försöker lära mig virk. Så för att öva så har jag startat upp ett litet virkprojekt.
Kan ni gissa vad det ska bli?

Äntligen!!

Ikväll har jag skickat in det sista, och därmed alla, uppdrag i Historia B. Nu är det bara det muntliga kvar som ska göras i veckan. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av det på två veckor, men det gjorde jag allt!! :) Det känns otroligt skönt. Jag behöver inte känna den där stressen längre. Tack och lov för det.
Nu ska jag belöna mig själv genom att virka lite.

Fotöljer.

Ikea besöket gick bra! Det var mest in, hämta det vi skulle ha, och så ut igen. Vi hann till och med att åka på samma bussbiljetter fram och tillbaka. Skönt, det blir så dyrt annars!
Vi kom hem med två "stolfotöljer" och ett sofföverdrag till vår soffa.


Såhär ser dom ut. Vi har lagt en svart filt över varje så dom inte ska se så tråkiga ut.


Såhär ser sofföverdraget ut. Det är väldigt mycket färg och ljusa färger framförallt. Vi är lite osäkra på hur det ska gå med resten av rummet. Eller ja, det är mest Björn som oroar sig över sådant. Jag tycker mest att det är roligt att bland färger och mönster i mängder. Men det var nedsänkt från 700:- till 200:- så vi slog till. Det vi har nu börjar ändå bli lite slitet. Vi kan ju ha det där som reserv om det inte passar.

Ikea.

Nu har jag en paus och tar bussen till Ikea med Björn. Vi ska se om vi hittar några billiga fotöljer/stolar och ha vid soffbordet. Vi har inte så många sittmöjligheter som det är nu.

Ni kan ju roa er med att lyssna på en av mina abosluta favoritlåtar från en av mina aboluta favoritmusikaler.
Rent - Seasons of love.


Godmorgon!

Igår satt vi nere i tvättstugan hela dagen. Vi hade med oss 4 påsar tvätt typ. Men jag hade med mig min skolbok och fick en hel del gjort faktiskt. Väldigt smart det där med att ta med studierna till tvättstugan. Där finns ingen dator eller tv som distraherar.


Igårkväll kom Fredrik över och vi åt lasagne (som dessvärre blev mer eller mindre misslyckad) och tittade på Tropic Thunder. Väldigt rolig film! :)


Idag ska jag plugga hela dagen. Jag håller på med det sista uppdraget nu. När det är inskickat så är det bara det muntliga sedan är jag klar med historian!!


RSS 2.0