Linsjal och Alpacakofta.

Idag när jag var nere på stan så gick jag in till Garnspecialisten och hittade mönstret som jag hade tappat bort. Jag måste pausa lite från den (just nu) ytterst tråkiga mormorsfilten så ikväll har jag påbörjat min linsjal, äntligen. Efter att ha påbörjat sjalen och sedan repat upp fyra gånger så är jag äntligen igång med rätt antal maskor och så! Det är faktiskt min första sjal någonsin. Jag lärde mig sticka vid åtta års ålder och har aldrig i hela mitt liv stickat en sjal. Jag har stickat både vantar, sockar, mössor och en tröja men aldrig en sjal. Märkligt, men nu ska det bli ändring på det.

Det här är mönstret och garnet till sjalen.

Jag var också inne i den andra garnbutiken här, Yll o Tyll, där jag hittade ett lila Alpaca-garn som ska bli en kofta framöver. Jag ska bara sticka klart linsjalen och virka klart mormorsfilten först ;)
Här finns mönstret till koftan.

Här är garnet till koftan. Det räcker ju såklart inte med fyra nystan men jag hade inte råd att köpa fler just nu. Jag får väl hoppas på att det inte är några färgskillnader när jag köper fler nystan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0